Ny avlshingst på HøjlundPrins v.d. Bekkenkamp

Vi har nu fået vores nye avlshingst hjem fra Holland. 

Thunder of Marshwood, Kismet van Bunswaard, Eddy-D, Fireball of Marshwood, Viking of Houlland og Gay Gordon of Netherley findes tilbage i generationerne i både Prins v.d. Bekkenkamp og i flere af vores hopper. Så det bliver meget spændende at få sat disse blodlinier ind på vores hopper igen. Prins v.d. Bekkenkamp er kåret i Holland, hvor han har virket i avlen i flere år.


Kimbrerskuet i Års 2010

Ved Kimbrerskuet i Års 2010 fremstillede vi vores 4 års goldhoppe Højlunds Macy. Hun fik 24. point +ærespræmie (2/13), hun blev endelig nr. 5 på tværs af alle hesteracerne og 2. Bedste Shetlandspony kun slået af Paradisets Tarok. Der var 107 heste i alt, heraf 46 tilmeldte shetlandsponyer. Vi fremstillede også vores 3 års hoppe Højlunds Mathilde. Hun gik fløj med 23. point + ærespræmie (1/5). Og vi fremstillede også vores 2 års hoppe Højlunds Madiaila. Hun gik fløj med 23. point (1/6). Alle tre hopper efter vores avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank.


Højlunds Macy 24 point  + ærespræmie
2.
Bedste Shetlandspony 
og endelig nr. 5 på tværs af alle hesteracerne (5/107)


Højlunds Mathilde 23 point fløj + ærespræmie


Højlunds Madiaila 23 point fløj


Højlunds Madifay som vi solgte for godt en måned siden 
klarede sig også godt i et meget stærkt goldhoppehold

Højlunds Madifay 22 point (6/13)
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank    Mor: Højlunds Madimoon
ejer Stutteri Øster Skårup, Vestervig


Madiaila, Mathilde og Macy hygger sig i stalden

Vi takker for de meget flotte ærespræmier skænket af 
Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk og Sørensen & Lynggaard


Skuets Bedste - BIS 2010

Højlunds Alissa     9-9-8-8-8  = 42 point  + ærespræmie  BIS

Vi udstillede 4 ponyer. 1 års hoppen Højlunds Alissa blev Skuets Bedste - BIS til Føl- & Plageskuet i Sulsted. Hun opnåede 9-9-8-8-8 = 42 point + ærespræmie. I samme hold gik Højlunds Madifine nr. 3 med 9-8-8-8-8 = 41 point + ærespræmie. Højlunds Alissas halvsøster 2 års hoppen Højlunds Alwina gik fløj i sit hold med 8-8-8-8-8 = 40 point + ærespræmie og blev skuets tredjebedste pony på dagen. Vi havde også vores hingsteføl Højlunds Madi-Baloo med som fik 8-8-8-8-7 = 39 point + ærespræmie.
Der var 37 føl og plage, hvor af 1 opnåede 42 point (Højlunds Alissa), 4 opnåede 41 point, 6 opnåede 40 point og 3 opnåede 39 point. 4 ældre vallakker deltog også til skuet, men vi har ikke resultater for dem.

Det er 4. gang at Højlunds Madiami har afkom der opnår BIS - Skuets Bedste til Føl- & Plagskue:  
Højlunds Alfrida 2002, hoppeføl efter Skovlundens Ivanhoe
Højlunds Alvilda 2006, 2 års hoppe efter Højlunds Madiboy
Højlunds Alwina 2008, hoppeføl efter Lucky Boy v.d. Bosrank
Højlunds Alissa 2010, 1 års hoppe efter Højlunds Madiboy


Højlunds Alwina    8-8-8-8-8 = 40 point fløj + ærespræmie


Højlunds Madifine     9-8-8-8-8 = 41 point + ærespræmie


Højlunds Madi-Baloo     8-8-8-8-7 = 39 point + ærespræmie
TIL SALG

 Vi takker for de flotte ærespræmier skænket af Avlsforeningen for Shetlandsponyer, Stutteri Lille Rosendal, Gruppe 98 og Hjallerup Maskinforretning.


Nyt på salgssiden.


International Shetland Pony Show i England 2010

Vi har været i England for at overvære det Internationale Show 2010. Det foregik på Hickstead Showground.
Vi var 10 nordjyder som tog flyveren fra Aalborg torsdag aften. Og vi boede på vandrehjem ca. 1 km. fra showpladsen, det var praktisk. Fredag tog vi bussen til Brighton ca. 25 km væk, byen ligger helt ned til vandet. En særdeles smuk og spændende by. Fredag aften gik vi en smut ned for at se pladsen hvor showet skulle foregå. Der er en særdeles smuk springbane/stadion på stedet. Shetlandsponyshowet foregik på et par græsarealer bagved. Der var nogle fine salgsboder som solgte diverse shetlandsting som dækkener og lædergrimer, shine og små souvenirs, dejligt at opleve at man sagtens kan købe ting som faktisk passer til en shetlandspony.
Showet foregik anderledes end det plejer. Der var kun dommere fra hjemlandet England, så der var kun en dommer i hver ring, som så var engelsk. Lidt sjovt at se at han blot står med sin lange stok og grundigt studerer ponyerne, men der bliver intet skrevet ned på hver pony. Ligeledes fik ingen ponyer en præmiering med enten guld, sølv, bronze mm som vi har set til de andre Internationale shows. De blev blot oprangeret. Vi savnede at der blev speaket især om søndagen til alle championattitlerne, der manglede lidt stemning og højtidelighed, og det var ikke mange publikummer der var mødt op på de to dage. Håber de næste Internationale Shows bliver efter de fælles ISPC-regler, så der igen møder flere op også fra andre end værtslandet.
Til eksteriørbedømmelserne var der ca. 58 sorte ponyer, de farvede var der ca. 66 ponyer, og i miniaturerne var der knap 200 stk. Vi så bedømmelserne på de sorte og de farvede ponyer. Især det farvede hingstehold på 12 hingste var særdeles godt, den ene dejlige avlshingst efter den anden i forskellige farver, de fleste var nok godt over en 1 meter høj. De fleste kom fra England men også fra Norge, Sverige, Tyskland og ikke at glemme vores dejlige repræsentant fra Danmark Paradisets Tarok fra Stutteri Sønderskov som velfortjent fik en 2. plads i dette stærke hold. Igen viste han sin særdeles gode bevægelse og sin store betydelighed. Han blev senere på dagen også udnævnt til Reserve Senior Coloured Champion. Og sidst på dagen skulle alle udenlandske ejede ponyer konkurrere om titlen Bedste Overseas Pony hvor de kun udpegede 1 pony som fortjent blev danske Paradisets Tarok. I den sorte ring var vi imponeret over goldhopperne, et hold på 12 smukke hopper. Følhoppeholdet på 6 fremmødte hopper til bedømmelse, blev velfortjent vundet af dejlige Kerryston Pyanna fra Stutteri Vihrs, hun blev også senere udnævnt til Reserve Senior Black Champion. Hendes føl opnåede placering som nr. 4 ud af 5 føl. Ligeledes opnåede Wells Royal Rebel en 2. plads ud af 9 sorte hingste. Et par dejlige dage at være dansker med så flotte placeringer internationalt. Tillykke til Stutteri Sønderskov og Stutteri Vihrs.
Englænderne er særdeles dygtige til at ride og køre med deres ponyer, vi så flere flotte hestevogne, en enkelt var endda ca. 150 år gammel og flot restaureret. 
Vi kan bestemt være stolte over vores shetlandsponyer i Danmark, hvad angår kvalitet og især bevægelse. Vi så bestemt udtryksfulde, smukke og særdeles gode ponyer i England, men der var bare lidt langt imellem dem. Vi så et par hold med miniaturer og her var der en særdeles høj kvalitet.
Mandag morgen gik turen hjem til Danmark over København, hvor der lige blev tid til en kanalrundfart fra Nyhavn inden vi igen landede på de vendsysselske jorde. En dejlig tur i godt selskab med vores rejsekammerater fra det nordjyske. 


Det sorte goldhoppehold med 12 ponyer, mange dejlige og smukke hopper, et særdeles stærkt hold.
Vinderne af bedste udklædte ekvipage


HRH Bigton 13 års hingst blev Supreme Champion 2010


Landsskuet i Herning

Landsskuet i Herning 2010 er vel overstået, det var dyrskuedage med masser af sol og varme.

Vi fremstillede en 3 års hoppe og to 2 års hopper.

Vi opnåede følgende resultater:

Højlunds Mathilde 23 point  Højlunds Alwina 22 point  Højlunds Madifreya 22 point

Højlunds Mathilde 23 point

Højlunds Alwina 

Højlunds Madifreya

Højlunds Magda 22 point ejet af Familien PinstrupMagda og Anne


Hjørring Dyrskue

Hjørring Dyrskue 2010 er lige vel overstået. Vi udstillede 5 unghopper den ældste vi havde med var 4 år som er vores avlshingst Lucky Boy v.d. Bosranks første årgang i Danmark, de er for øvrigt alle efter vores dejlige hingst Lucky Boy v.d. Bosrank. Fordelt på disse hold/årgange, 1 goldhoppe, 1 tre-års hoppe og 3 to-års hopper. Der var fremmødt 25 shetlandsponyer og en samling. Vi gik fløj i alle tre hold og fløjen i følhopperne var Højlunds Alberte som vi solgte til Hanne Madsen som føl. Der blev uddelt 2 gange 24 point til shetlandsponyerne og det gik til Højlunds Macy og Højlunds Alberte.

Vores goldhoppe Højlunds Macy gik fløj og fik 24 point + ærespræmie (1/13) i et stort og godt goldhoppehold, 3 års hoppen Højlunds Mathilde gik fløj og fik 23 point (1/2) og 2 års hoppen Højlunds Alwina gik fløj og fik 23 point (1/4), efterfulgt af Højlunds Madifreya ligeledes med 23 point og derefter Højlunds Madiaila med 22 point.


Højlunds Macy 24 point fløj + ærespræmie


Højlunds Mathilde 23 point fløj


Højlunds Alwina 23 point fløj


Højlunds Madifreya 23 point


Højlunds Madiaila 22 point


Højlunds Alberte ejet af Hanne Madsen 24 point fløj + ærespræmie (1/4).


Højlunds Mathilde og Annette, Højlunds Alwina og Birgitte, 
Højlunds Macy og , Højlunds Madifreya og Bettina samt Højlunds Madiaila og Jean. Fotograf Charlotte.


Lucky Boy v.d. Bosrank udlejet til Sjælland i 2010 + 2011

Skovlundens Ivanhoe udlejet til Vestjylland i 2010


Føl 2010

Så blev der tid til opdatering af hjemmesiden. Vi ventede 3 føl i år og de er allerede født fra den 18. april til den 5. maj, super dejligt at vi allerede har overstået det, så man kan nyde sommeren, hvis der så bare lige vil blive lidt varme og vand.

Søndag aften den 18. april folede vores dejlige avlshoppe Højlunds Madelaine på 24 år. Det blev et dejligt og kraftigt hingsteføl. Så blev det Højlunds Madinets tur natten til mandag den 26. april, et yndigt og udtryksfuldt hoppeføl kom til verden. Højlunds Manuela sluttede af med et stort og kraftigt hoppeføl. Alle føllene er efter vores dejlige avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank som de næste par sæsoner er udlejet til Stutteri Skovbakkegård hos Brigitte Rasmussen på Sjælland.

Se de små charmetrolde nedenunder.

Højlunds Madi-Baloo

Født 18. april 2010,  64 cm.

Mor: Højlunds Madelaine
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank


_____________________

Højlunds Madiamaja

Født 26. april 2010,  60 cm.

Mor: Højlunds Madinet
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank

_____________________

Højlunds Martha

Født 5. maj 2010, 66 cm.

Mor: Højlunds Manuela
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank


Man er godt nok kammerater men det kan da også blive for meget. Her de to "store".

Nyhed 2009 Nyhed 2008 Nyhed 2007 Nyhed 2006
Nyhed 2005 Nyhed 2004 Nyhed 2003 Nyhed 2002

Tilbage