Nyt på salgssiden.

Tilbageblik på 'shetlandsåret' på Højlund 2008 

Vi har haft endnu et rigtig godt udstillingsår, hvor afkom efter vores avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank, der er kåret i I.KL, har klaret sig særdeles godt rundt omkring på dyrskuer og føl- og plageskuer, ja selv til International Show i Tyskland. De ældste afkom her i Danmark er endnu kun 2 år.

Her er nogle af vores resultater/titler fra 2008:

Landsskuets Bedste 2 års Hoppe - Højlunds Macy
International Show i Redefin Tyskland, Bedste farvede 2 års, championatdeltager - Højlunds Macy
BIS - Skuets Bedste - Sulsted Føl- og Plageskue - Højlunds Alwina, føl
Res. BIS - Skuets Næstbedste - Sulsted Føl- og Plageskue - Højlunds Macy, 2 års
24 point fløj + ærespræmie og nr. 5 på tværs af racerne Kimbrerskuet Års - Højlunds Macy, 2 års hoppe
24 point fløj + ærespræmie Hjørring Dyrskue
- Højlunds Alvilda, goldhoppe
Bedste Fremviste Føl samt bedste shetlandsføl Følskuet i Brovst
- Højlunds Madidiva

Vi vil også nævne et par resultater på Højlundponyer, der blev solgt som føl/plage:

Højlunds Madibess, 4 år kåret på fløjen i I.KL.
Højlunds Madibessie, 2 år 23 point fløj (1/5) med karaktererne (9-9-8-8-9) Dyrskuet i Hurup
Højlunds Alberte, 3 år 23 point fløj Hjørring Dyrskue

Desuden skal nævnes at
Højlunds Macaulay er morfar til Res. Over-all Champion til International Show i Redefin Tyskland - Bergeruds Playboy.

Vi har fået 5 hoppeføl efter vores dejlige avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank alle har vi udstillet på føl- og plageskuer og med særdeles gode resultater. BIS - Skuets Bedste Sulsted Højlunds Alwina med 42 point + ærespræmie (BIS 2007 Højlunds Mathilde - føl), Højlunds Magda 41 point + ærespræmie. Højlunds Madidiva Skuets Bedste Fremviste Føl og bedste shetlandsføl + ærespræmie ved Følskuet i Brovst med en særdeles positiv beskrivelse, nr. 2 i holdet Højlunds Madifreya og nr. 3 Højlunds MadiAila. Der blev ikke tildelt point ved skuet men føllene fik en uddybende beskrivelse hver, og vi fik særdeles positive beskrivelser på alle føllene. 

I øjeblikket har vi et par af disse lovende hoppeføl til salg. Se beskrivelser på føllene på salgsiden.

Vi har i Lucky Boy v.d. Bosrank fundet en særdeles god avlshingst, der matcher vores hopper særdeles godt, hvilket jo også viser sig ved udstillingsresultaterne rundt omkring på skuerne. Afkommene er blevet bedømt af mange forskellige danske dommere men bl.a. også ved britiske/skotske og hollandske dommere.


Nordjysk Følskue i Brovst for ponyracer 2008

Da muligheden bød sig for at udstille til endnu et følskue i det nordjyske i dette efterår, tog vi tre af vores andre hoppeføl med som ikke blev udstillet til Føl- og Plageskuet i Sulsted. Nemlig Højlunds Madiva, Højlunds Madifreya og Højlunds MadiAila. VI har jo i år været meget heldige med at få 6 hoppeføl og kun 2 hingsteføl, så vi har selvfølgelig gerne ville udstille alle vores hoppeføl. Og vi har fået meget positive og flotte resultater på alle vores 5 hoppeføl der jo nu har været til bedømmelse på følskuerne i Nordjylland.

I lørdags den 1. november 2008 ved Følskuet i Brovst gik Højlunds Madidiva fløj i sit hold og modtog ærespræmie samt udnævnt til Skuets Bedste Fremviste Føl. Højlunds Madifreya blev nr. 2 og Højlunds MadiAila nr. 3. Der var desværre kun tilmeldt 5 hoppeføl.
Ved skuet blev der ikke bedømt med tal, men alle blev oprangeret og fik en beskrivelse. Men vi fik meget positive og flotte beskrivelser på alle hoppeføllene. De flotte rosetters farver blev uddelt som følgende: fløj rød, nr. 2 blå og nr. 3 grøn osv.

Bemærk at Højlunds Madidiva der fik fløj og Højlunds Madifreya der gik nr. 2 er til salg.

Højlunds Madidiva, fløj + ærespræmie samt Skuets Bedste Fremviste Føl 
med følgende beskrivelse fra dommerne:

Særdeles god type. Kønt og udtryksfuldt hoved, god hårvækst, feminin. God skulder og overlinie. Godt kryds. Passende føre lemmer. God energisk skridt, let trav i balance, savner dog lidt haseaktion.
Højlunds Madifreya, nr. 2 med følgende beskrivelse fra dommerne:

God type. Lidt stort hoved. Lang hals, god overlinie og bagpart. Passende føre lemmer med god ledmarkering. God energisk skridt, god shetlandsbevægelse.

Højlunds MadiAila, nr. 3 med følgende beskrivelse fra dommerne:

God type. Kønt og udtryksfuldt hoved. Velformet hals. Kort, stærk ryg og bagpart. Savner lidt muskulatur på skulder og lår. Passende føre lemmer, dog lidt lange piber. God energisk skridt og trav. Vrider i hasen.Højlunds Madidiva, Højlunds Madifreya og Højlunds MadiAila
Ved Nordjysk Følskue i Brovst november 2008 


Kimbrerskuet i Års 2008

Ved Kimbrerskuet i Års 2008 fremstillede vi vores 2 års hoppe Højlunds Macy. Hun gik fløj med 24. point +ærespræmie (1/4).


Højlunds Macy 24 point fløj + ærespræmie


Skuets Bedste - BIS 2008

Højlunds Alwina      9-8-7-9-9  = 42 point  + ærespræmie  BIS

Hoppeføllet Højlunds Alwina blev Skuets Bedste - BIS til Føl- & Plageskuet i Sulsted. Hun opnåede 9-8-7-9-9 = 42 point + ærespræmie
Vi havde også hoppeføllet Højlunds Magda der gik nr. 3 i samme hold med 9-8-8-8-8 = 41 point + ærespræmie.
Hendes helsøster 2 års hoppen Højlunds Macy gik fløj i sit hold med 9-9-9-8-8 = 43 point + ærespræmie og blev skuets næstbedste pony på dagen. Alle efter vores avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank. Der var omkring 54 føl og plage til skuet.


Højlunds Magda     9-8-8-8-8 = 41 point  + ærespræmie


Højlunds Macy     9-9-9-8-8 = 43 point + ærespræmie


Højlunds Alwina, Højlunds Magda og Højlunds Macy takker for de flotte ærespræmier skænket af Avlsforeningen for Shetlandsponyer, Stutteri Veggerby, Stutteri Elmely og vandrepokalen til bedste føl fra Stald Torpegaard. 


International Shetland Pony Games i Redefin, Tyskland 2008

Vi tog af sted torsdag den 24. juli for at deltage med to af vores ponyer til international show. Dette var første gang vi udstillede vores ponyer i udlandet, så der var mange papirer og godkendelser der skulle være klar for at man må tage heste ud af landet også selv om det bare var 4-5 dage. Onsdag kom kredsdyrlægen og godkendte vores ponyer, så vi kunne køre af sted torsdag morgen/formiddag. Turen derned var meget varm nok mest for de tobenede, for de firebenede så trods alt veloplagte og ret friske ud da vi læssede dem af, dejligt, da vi var ret spændte på hvordan de ville tage så lang en tur som knap 600 km. 

Vores 4 års hoppe Højlunds Alvilda var den første der skulle bedømmes, og med hendes 89 cm i stang vidste vi godt at det ville blive en svær opgave for hende at løfte når stort set alle andre i hendes hold lå på 98-107 cm i stang, og at vi tydeligt kunne se at det var store standard-ponyer der blev prioriteret op. Alvilda fik bronze-medalje.


Højlunds Alvilda

Så skulle vores 2 års hoppe Højlunds Macy bedømmes, og det gik forrygende, hun gik fløj i holdet med guld-medalje. Der var 40 farvede standard hopper på 2 og 3 år der konkurrerede sammen, Macy blev udnævnt til bedste 2 års farvede standard-hoppe og gik derfor videre til junior-championatet om søndagen.


Højlunds Macy fløj med guld og bedste 2 års farvede standard-hoppe 

Vi fik ikke taget ret mange billeder, men her et par billeder af de to Over-all Champions. Super flot gået af Reserve champion fra Danmark Bergeruds Playboy ejet af Stutteri Stjernen, stort tillykke herfra.


Riccardo v.d. Langenhorst fra Sverige Over-all Champion


Bergeruds Playboy fra Danmark Res. Over-all Champion
Morfar: Højlunds Macaulay

Dette syn med de flotte statelige bygninger blev vi modtaget af da vi ankom torsdag til aften. Landgestüt Redefin ligger i det gamle øst-tyskland, og det er et gammelt stats-stutteri, med flotte gamle indrettede stalde, det var et utroligt flot og interessant sted. Men de fleste shetlandsponyer blev dog indlogeret i stævnestalde nede på pladsen, en varm fornøjelse for ponyerne, men det gik nu fint alligevel. Der var ca. 500 shetlandsponyer der deltog til International Shetland Pony Games.


Macy foran den mægtige bygning der dannede ramme omkring bedømmelsesringene.


Macy foran dommerne til junior-championatet om søndagen


Alvilda i trav, Fotograf Ole Mikkelsen


Macy
og en stolt ejer, Fotograf Ole Mikkelsen


"Præmie-grisen" er klar

Vi boede i telt i dansker-lejren, og hver morgen var der morgenvækning med trompet, hvor vi sang nationalsangen, vi hyggede og spiste sammen i dansker-lejren alle aftenerne, alletiders arrangement.
Vi har haft en rigtig dejlig tur, særdeles varmt sommervejr, hyggelige stunder med shetlandskollegaer fra hele Danmark og et særdeles godt resultat med vores ponyer fra Højlund. Vi glæder os allerede til turen til Holland i år 2010. 


Hoppekåring 2008

Vi havde ikke selv nogle hopper med til kåring i år, men to hopper som vi har avlet var med til kåring i år.
4 års hoppen Højlunds Madibess gik fløj og blev kåret i I.KL med karaktererne 9-9-8-9-8= 43 point, ejer Tina Svit Pedersen, Løgstør.

 
Højlunds Madibess   I.KL. fløj  43 point

3 års hoppen Højlunds Alberte blev skuffende og overraskende kåret i II B med karaktererne 7-7-8-7-7=36 point, ejer Hanne Madsen, Dybvad.


Højlunds Alberte  II.B  37 point

Miniature Champion 2008 blev Skovledets Daisy kåret i I.KL. fløj med karaktererne 9-9-8-8-9= 43 point, ejer Bent Christensen, Farsø. En datter af Højlunds Maggie.


Landsskuet i Herning 2008

Højlunds Macy Landsskuets bedste 2 års Hoppe

Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank
Mor:
Højlunds Manuela
Morfar:
Skovlundens Ivanhoe

Vi fremstillede 1 goldhoppe på 4 år og 2 to-års hopper.

Vi opnåede følgende resultater:

Højlunds Alvilda 23 point (2/7) 

Højlunds Macy 23 point + ærespræmie (1/13) samt Landsskuets bedste 2 års Hoppe (på tværs af alle hesteracer).

Højlunds Madifay 23 point (2/13)

Landsskuet i Herning 2008 er lige vel overstået, det blev et par dage med hedebølge, sådan føltes det i hvertfald, både heste og mennesker svedte, men et skybrud af regn lørdag eftermiddag rensede dog luften og pladsen, men måske lidt surt for nogle af de opstillede stande rundt på pladsen, der svømmede.
Vi havde et dejligt og hyggeligt skue som sædvanlig, men også et travlt og oplevelsesrigt skue.
Vores avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank havde første årgang på Landsskuet, de er blevet 2 år nu, og vi udstillede 2 hopper efter ham i holdet. Højlunds Macy gik fløj og fik 23 point + ærespræmie (1/13) og blev Landsskuets bedste 2 års Hoppe på tværs af alle racer. Som nr. 2 gik Højlunds Madifay ligeledes med 23 point. Et meget lovende og godt resultat for hans første årgang.
Vores goldhoppe på 4 år Højlunds Alvilda gik nr. 2 og fik 23 point.


Dejlig nyhed fra Dyrskuet i Hurup

Højlunds Madibessie 23 point fløj (1/5) med karaktererne (9-9-8-8-9) 
ejer Jens Jørgen K. Kristensen
, Thyholm, stutteri Krabbe.

Far: Lucky Boy v.d. Bosrank
Mor:
Højlunds Madinell
Morfar:
Skovlundens Ivanhoe


Hjørring Dyrskue

Hjørring Dyrskue 2008 er lige vel overstået, dog et meget blæsende og lidt regnfuldt dyrskue men et par dejlige hyggelige dage. Vi fremstillede 1 goldhoppe og 2 to-års hopper. 

Vores avlshingst Lucky Boy v.d. Bosrank havde første årgang på dyrskue, de er blevet 2 år nu, og der blev udstillet 3 hopper efter ham i holdet. Heraf vores hoppe Højlunds Macy der gik fløj og fik 23 point + ærespræmie, som nr. 2 gik Hanne Madsens hoppe Kildens Fenja med 22 point og som nr. 4 vores hoppe Højlunds Madifay med 22 point. Et lovende og godt resultat for hans første årgang.
Vores goldhoppe på 4 år Højlunds Alvilda gik fløj med 24 point + ærespræmie.
Halvsøsteren Højlunds Alberte ejet af Hanne Madsen fik fløj med 23 point i 3 års holdet.


Højlunds Macy 23 point fløj + ærespræmie


Højlunds Madifay 22 point 


Føl 2008

Så er følsæsonen for alvor skudt i gang på Højlund. Den 29. april stod der om morgenen pludseligt et lille dejligt hoppeføl efter Madimay, endelig et hoppeføl efter hende, hun har været lige lovlig flink til at få hingsteføl tidligere. Og tirsdag aften den 6. maj fik Manuela også et dejligt hoppeføl, det tredje i rækken efter vores "nye" hingst. Så gik det pludselig ret så stærkt, da Madiami og Madelaine endelig besluttede sig for at fole, og det skulle være fuldstændig på samme minut kl. 15.00 lørdag eftermiddag den 10. maj, hold da op det har vi ligegodt aldrig oplevet i de 29-30 år vi har haft shetlandsponyer, at to hopper på minuttet begynder at fole. Men der kom 2 dejlige hoppeføl ud af det, dejligt. Så indtil videre går det jo forrygende med 4 hoppeføl ud af 4 mulige. Og alle mødre og følbasser trives godt i disse dejlige varme sommerdage vi har for øjeblikket. Nu bliver der en lille pause indtil '2 heat' går i gang i begyndelsen af juni.

Lidt overraskende stod der igen pludselig et føl om morgenen den 28. maj, Madinet havde født lidt før tid, og endnu et dejligt hoppeføl. Så var vi der endelig under fødslen ved Madimoon, de to foregående år har vi slet ikke kunne aflæse hvornår hun ville fole, og det var også ret tilfældigt at vi lige nøjagtig var der denne gang, og overraskende nok endnu et dejligt hoppeføl. Jubii 6 hoppeføl er født på Højlund i år, dejligt. Så kom årets første hingsteføl den 1. juni, denne gang efter Lucinia. Lille Bertil efter Madinell blev født lørdag formiddag den 7. juni. Så nu er alle føl født på Højlund for i år, det blev til 8 stk. 6 hoppeføl og 2 hingsteføl, så man må sige vi har været utrolig heldige med 'dreng/pige-fordelingen'. 

Højlunds Bertil

Født 7. juni 2008,  60 cm.

Mor: Højlunds Madinell
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank

Højlunds Lau

Født 1. juni 2008, 64 cm.

Mor: Højlunds Lucinia
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank


Højlunds Madifreya

Født 30. maj 2008, 66 cm.

Mor: Højlunds Madimoon
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank


Højlunds Madiaila

Født 28. maj 2008, 62 cm.

Mor: Højlunds Madinet
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank


Højlunds Alwina

Født 10. maj 2008,  66 cm.

Mor: Højlunds Madiami
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank


Højlunds Madimari

Født 10. maj 2008, 63 cm.

Mor: Højlunds Madelaine
Far:
Skovlundens Ivanhoe


Højlunds Magda

Født 6. maj 2008, 63 cm.

Mor: Højlunds Manuela
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank
Højlunds Madidiva

Født 29. april 2008, 61 cm.

Mor: Højlunds Madimay
Far:
Lucky Boy v.d. Bosrank
Påskevejr i Vendsyssel

Nyhed 2007 Nyhed 2006 Nyhed 2005 Nyhed 2004 Nyhed 2003 Nyhed 2002

Tilbage